Planlagte kuld

KULD PÅ VEJ EFTERÅR 2019

I slutningen af oktober kommer et spændende kuld til verden. Det her er et kuld, jeg virkelig ser frem til, da jeg selv har avlet moren og faren er min fantastiske Bonus.

Om hundene

Tæven, Spotting Look-at Eevee (DK18851/2016) er efter The Look Big-Deal Edith og Tending Feat (Kaizer). Jeg er ekstremt glad for dette kuld og alle 5 hvalpe fra kuldet har vist sig at være fantastiske arbejdskammerater i forskellige sportsgrene og samtidig skønne familiehunde. Eevee løber agility ligesom sin søster Ellie. Søster Pippi går lydighed i eliteklassen, søster Fanny går lydighed i klasse 2 og søster Chili går både DKK lydighed og DcH. Alle hundeførere er ekstremt tilfredse med deres hunde og hundene arbejder virkelig flot, uanset sportsgren. Så man kan roligt sige at det er et drømmekuld. Eevee er ejet af Charlotte Lyrskov, som til daglig træner og konkurrerer i agility med hende. Charlotte synes Eevee er så skøn en hund, at hun ønsker at lave et kuld på hende, så derfor samarbejder vi om dette kuld.

Eevee er en meget harmonisk, ustresset og ukompliceret hund. I træningen arbejder hun koncentreret og utrætteligt på at forstå og afkode forventningen til øvelserne, og tilbyder gerne selv mulige løsninger. På agilitybanen arbejder hun selvstændigt og fremadsøgende, og tager gerne selv initiativ. Hun er hurtig, men har altid hovedet med, og hun har en god springteknik. Hun elsker konkurrencer og skruer lige lidt op for energiniveauet, humøret og entusiasmen, når hun er på banen i konkurrencesituationer. Hun deltager aktivt i familiens aktiviteter om det så er storbyferier, hoteller, fodboldstævner eller familiesammenkoster, og tager alle aktiviteter og miljøer som det mest naturlige i verden og uden stress. Hun leger gerne med andre hunde, hun kender, men er ellers ikke opsøgende på andre hunde. Eevee er altid sød og social i omgangen med mennesker og hun elsker børn.

Faren til dette kuld er High Working BC Bonus (DK06129/2014). En arbejdsmaskine uden lige, med verdens bedste temperament og sind. Bonus mor er verdensmester i lydighed 2015 og Bonis far er en fantastisk hyrdehund.
Bonus er en ukompliceret hund i hverdagen. Han er med alle steder og lader sig aldrig påvirke. Han er glad for børn og andre hunde, og undgår altid konflikter. Han er enormt sød og social, og vil helst være tæt på mennesker hele tiden. Om muligt, vil han helst sidde på skødet. Bonus arbejder med en utrolig intensitet og energi og vil gøre alt for sin handler. Han giver altid 120% i alt han gør. Det kræver at man som fører skal kontrollere hans energi og kanalisere den rigtigt. Bonus er total upåvirket af tid og sted, og er altid fokuseret på opgaven, hvadenten han står på konkurrencebanen eller midt i  gågaden. Hans fokus er altid på opgaven og handleren. Bonus’ styrker i lydighed er løbeøvelser, hvor særligt hans acceleration er speciel. Han er en sprinter og går fra 0-100 på et splitsekund. Bonus ønsker altid at gøre sin handler tilfreds og ønsker ikke at lave fejl. Hvis han bliver korrigeret, så prøver han at løse opgaven på ny med energi og entusiasme. Bonus har løbet en smule agility og er utroligt styrbar og lyttende, samtidig med at han er lynhurtig og har god springteknik.
Bonus er en fantastisk hyrdehund, og er den der altid bliver brugt i det praktiske hverdagsarbejde. Han flytter flokke uden stress og uden låsninger. Han giver aldrig op og taber aldrig hovedet.

Om kombinationen

Jeg forventer milde, sociale og yderst arbejdsomme hvalpe af denne kombination. Hvalpe der uden problemer kan klare sig rigtig godt i forskellige sportsgrene. Jeg forventer at de har stort drive, men er styrbare i træningen og jeg forventer at mentaliteten er i top. Både Eevee og Bonus har sind, der er unikke for racen. Sundheden i begge linjer er i top, og sundhedsstatistikken for både Bonus og Eevee er virkelig god.
Hvalpene vokser op sammen  med min familie, der består af 3 hunde, 3 katte og 2 børn på 5 og 1,5 år. Du kan læse mere om socialisering af mine hvalpe her.

Eevee DK18851/2016
Vægt: 15 kg.
Højde: 48 cm.
HD/AD/OCD: A/B-0-FRI
CEA: Normal
IGS/TNS/NCL/GG/SN/MDR1: FRI

Bonus DK06129/2014
Vægt: 21 kg.
Højde: 52 cm.
HD/AD/OCD: A/0/FRI
CEA: Carrier
IGS/TNS/NCL/GG/SN/MDR1: FRI

Se hvalpenes stamtavle her:

pdf_file (5)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ENGLISH BELOW
I efteråret 2019 planlægger jeg at parre  High Working BC Bonus (DK06129/2014) med Skjernå Bordercollie Tiffanie (DK01936/2014).

Denne kombination er en linjeavlskombination med en indavlskoefficient på 6,25%, som der indenfor den indavlskoefficient, der anbefales af Dansk Kennel Klub. Både Bonus og Tiffanie er helt unikke hunde, af utrolige linjer. I linjerne kan nævnes.

  • Casey (mor til Bonus, moster til Tiffanie) – verdensmester 2015
  • Pacey (bror til Casey) – deltager ved Nordisk mesterskab i Nordisk program
  • Gary (far til Tiffanie) verdensmester i hyrdning
  • Tiger (bror til Casey) – mangeårig deltager på det danske lydighedslandshold

Bonus og Tiffanie er begge på det danske landshold i lydighed. Bonus har været på landsholdet siden han første gang, som blot 2-årig, deltog ved VM i Rusland. Tiffanie havde debut på landsholdet i 2018 og deltog også ved VM i Tjekkiet i 2019.

Om hundene

Tiffanie er en utroligt ukompliceret hund i hverdagen. Ustresset, glad og let at håndtere.. Sød og charmerende og ligetil. Tiffanie er miljøstærk og kan begå sig i alle former for miljø uden stress. Hun er skudfast og reagerer ikke på hverken skud eller fyrværkeri.
I arbejdet er Tiffanie altid på. Hun arbejder altid med enormt stort engagement og tempo og er udholdende og energisk. Hun er dygtig til at håndtere presset på konkurrencebanen og forsøger altid at løser problemer i træningen. Tiffanies styrker i lydighed er løbeøvelser, hvor hun altid lægger enorm energi i arbejdet. Tiffany er en utroligt glad hund i arbejdet, og hun har altid høj haleføring og humør. Hun er sjov, underholdende og entusiastisk i alt.

Bonus er, ligesom Tiffanie, en ukompliceret hund i hverdagen. Han er med alle steder og lader sig aldrig påvirke. Han er glad for børn og andre hunde, og undgår altid konflikter. Han er enormt sød og social, og vil helst være tæt på mennesker hele tiden. Om muligt, vil han helst sidde på skødet. Bonus arbejder med en utrolig intensitet og energi og vil gøre alt for sin handler. Han giver altid 120% i alt han gør. Det kræver at man som fører skal kontrollere hans energi og kanalisere den rigtigt. Bonus er total upåvirket af tid og sted, og er altid fokuseret på opgaven, hvadenten han står på konkurrencebanen eller midt i  gågaden. Hans fokus er altid på opgaven og handleren. Bonus’ styrker i lydighed er løbeøvelser, hvor særligt hans acceleration er speciel. Han er en sprinter og går fra 0-100 på et splitsekund. Bonus ønsker altid at gøre sin handler tilfreds og ønsker ikke at lave fejl. Hvis han bliver korrigeret, så prøver han at løse opgaven på ny med energi og entusiasme. Bonus har løbet en smule agility og er utroligt styrbar og lyttende, samtidig med at han er lynhurtig.
Bonus er en fantastisk hyrdehund, og er den der altid bliver brugt i det praktiske hverdagsarbejde. Han flytter flokke uden stress og uden låsninger. Han giver aldrig op og taber aldrig hovedet.

Om kombinationen

Linjerne bag disse to hunde er helt unikke. De har givet fantastiske arbejdshunde, som samtidig har et utrolig godt sind og er velfungerende i hverdagen. De har en fremragende tænd/sluk knap, samtidig med at de altid giver 100% i arbejdet.

Vi har undersøgt linjerne tilbage så langt som muligt, og er så heldige at vi kender en stor del af de hunde, der findes i linjerne. Utroligt mange af de hunde, der findes bagud i linjerne, har opnået fantastiske resultater. Særligt kuldet Mayzee/Pluto, hvor både Bonus’ mor Casey er fra og Tiffanies mor Mocca er fra.

Det er utroligt sunde og stærke linjer, uden markant forekomst af nogen former sygdom.  Fordi vi elsker linjerne, og elsker at arbejde med netop den type hunde, så har vi valgt at lave en kombination, der er linjeavl. Når man avler linjeavl, så får man typisk et homogent kuld, altså et kuld, som er relativt ensartet. Samtidig får man det bedste frem i linjerne, da man “fordobler” det gode. Man fordobler naturligvis ikke kun det gode, men også det dårlige. Derfor har det været meget vigtigt for os at undersøge linjerne til bunds, særligt ift. sundhedsstatus. Vi har undervejs i planlægningsforløbet været i kontakt med flere dyrlæger for at få deres vurdering af kombinationen, og alle har fundet kombinationen fornuftig og uproblematisk.

Vi forventer sunde, stærke hvalpe med en høj arbejdsmoral. Hunde der i hverdagen er skønne og ukomplicerede, og i arbejdet giver deres ypperste. Dette er ikke hunde, der kan nøjes med familiehundetræning en gang om ugen. Det er hunde der skal bruges og elsker at blive brugt i arbejdet. Om det er DcH, agility, lydighed, hyrdning eller noget andet er ikke vigtigt.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig via mail eller facebook.

 

Tiffanie
Vægt: 17 kg.
Højde: 49 cm.
HD/AD/OCD: A/0/FRI
CEA: Normal
IGS/TNS/NCL/GG/SN/MDR1: FRI

Bonus:
Vægt: 21 kg.
Højde: 52 cm.
HD/AD/OCD: A/0/FRI
CEA: Carrier
IGS/TNS/NCL/GG/SN/MDR1: FRI

 

Video af Tiffanie

VM 2019

Video Bonus

Bonus 1 år gammel

VM 2016 – bare 2 år gammel

VM 2019

ENGLISH

In the fall of 2019 I plan to mate High Working BC Bonus (DK06129 / 2014) with Skjernå Bordercollie Tiffanie (DK01936 / 2014). This combination is a line breeding combination with an inbreeding coefficient of 6.25%, as in the inbreeding recommendations by the Danish Kennel Club.
Both Bonus and Tiffanie are truly unique dogs of incredible lines. In the lines can be mentioned:

  • Casey (Mother of Bonus, Aunt of Tiffanie) – World Champion 2015
  • Pacey (brother of Casey) – participates in the Nordic Championship in the Nordic program
  • Gary (father of Tiffanie) world champion in herding
  • Tiger (brother of Casey) – participates in the Danish obedience national team for many years

Bonus and Tiffanie are both on the Danish national team in obedience. Bonus has been on the national team since he first, as a just 2-year-old, participated in the World Championships in Russia. Tiffanie made her national team debut in 2018 and also participated in the 2019 World Cup in the Czech Republic.

About the dogs

Tiffanie is an incredibly uncomplicated dog in everyday life. Unstressed, happy and easy to handle. Sweet, charming and straightforward. Tiffanie is strong in all environments and can handle any kind of distraction without stress. She is not sound sensitive and does not respond to either shots or fireworks. In the work, Tiffanie is always 100% focused. She always works with tremendous dedication and speed, and is enduring and energetic. She is good at handling the pressures of the competition ring and always tries to solve problems in training. Tiffany’s strengths in obedience are running exercises, where she always puts tremendous energy into the work. Tiffany is an incredibly happy dog ​​when working and she always has her tail high. She is fun, entertaining and enthusiastic about everything.

Bonus, like Tiffanie, is an uncomplicated dog in everyday life. He is with me all places and is stabile in all environments. He loves children and other dogs and always avoids conflicts. He is very sweet and social, and would prefer to be close to people all the time. If possible, he would prefer to sit on a lap most of the time. Bonus works with incredible intensity and energy and will do everything for his handler. He always gives 120% in everything he does. It requires the handler to control his energy and channel it properly. Bonus is totally unaffected by distractions and is always focused on the task, whether he is in the ring or in the middle of the city. His focus is always on the task and the handler. Bonus’ strengths in obedience are running exercises where his acceleration is truly unique. He is a sprinter and goes from 0-100 in a split second. Bonus always wants to make his handler happy and does not want to make mistakes. If he is corrected, he will try to solve the task anew with energy and enthusiasm. Bonus has a bit of agility and is very controllable and listening while also being lightning fast.

Bonus is a great herding dog, and is the one that is always used in practical everyday work. He moves flocks without stress and without being locked. He never gives up and never loses his head.

About the combination

The lines behind these two dogs are to us very unique. They have provided fantastic working dogs, who at the same time have an incredibly good mentality and are well functioning in everyday life. They have an excellent on / off button, while always giving 100%  in the work.

We have looked at the lines as far back as possible, and are so lucky that we know a large part of the dogs in the lines. An incredible number of dogs found in the lines have achieved amazing results. Particularly the litter Mayzee / Pluto, where both Bonus’ mother Casey is from and Tiffany’s mother Mocca is from.

It is incredibly healthy and strong lines, with no significant occurrence of any kind of illness. Because we love the lines, and love working with just that type of dog, we have chosen to make a combination that is line breeding. When you breed line breeding, you typically get a homogeneous litter. At the same time you get the best in the lines, as you “double” the good. Of course, you do not only double the good, but also the bad. Therefore, it has been very important for us to examine the lines to the bottom, especially in relation to health status. During the planning process, we have been in contact with several veterinarians to get their assessment of the combination, and everyone has found the combination sensible and unproblematic.

We expect healthy, strong puppies with a high work ethic. Dogs in everyday life are beautiful and uncomplicated, and at work give their utmost. These are not dogs that can settle for family dog ​​training once a week. These are dogs that need to be used and love to be used in work. Whether it is search and rescue, agility, obedience, herding or something else is not important.

If you have any questions, please do not hesitate to reach out on mail or facebook.

Tiffanie
Weight: 17 kg.
Height: 49 cm.
Hips / Elbows / Shoulders (OCD): A / 0 / FRI
CEA: Normal
IGS/TNS/NCL/GG/SN/MDR1: Normal

Bonus:
Weight: 21 kg.
Height: 52 cm.
Hips / Elbows / Shoulders (OCD): A / 0 / FRI
CEA: Carrier
IGS/TNS/NCL/GG/SN/MDR1: Normal