Om Spotting BC

Spotting BC er en mindre kennel i Aalborg. Kennelen ejes af mig, Siri, og jeg avler omkring ét kuld årligt. Jeg er drevet at ét overordnet avlsmål:

Jeg tilstræber at avle sunde, stærke og arbejdsivrige border collies. Hunde der fungerer godt i hverdagen, som er miljøstærke og sociale. Hunde der brænder for at arbejde og for at please deres fører. 

Jeg vælger kun at lave et kuld, hvis jeg mener at kombinationen tilfører noget godt til racen, og hvis kombinationen er så god, at jeg selv ville beholde en hvalp fra denne. Desværre er det ikke altid muligt for mig at  beholde en hvalp fra et kuld, men heldigvis har jeg fantastiske hvalpekøbere, der er gode til at fortælle mig deres hunde styrker og svagheder. Det er uvurderlig viden i avlsarbejdet.

Jeg vælger hunde ud fra deres arbejdsegenskaber, sundhed og temperament. Hundenes udseende har ingen betydning for mig, men en sund hund må have en sund bygning. Farve, ørestilling og andre kosmetiske detaljer er uvæsentlige for mig i avlen.

Jeg tror på at ærlighed er afgørende i samarbejdet mellem hvalpejere og potentielle hvalpekøbere og opdrætter. Jeg ønsker at fortælle ærligt om de gode og svage sider ved de individer jeg vælger til avl. For alle hunde har svage sider. Det er vores opgave, i avlen, at mindske disse og kompensere for dem. Jeg ønsker også at have en god og ærlig dialog med hvalpekøbere.

Jeg sælger hvalpe til hvalpekøbere, som ønsker at arbejde med deres hunde. Jeg har ingen ambitioner på mine hvalpekøberes vegne, men jeg ønsker at de selv har ambitioner. Det kan være ambitioner om at blive verdensmester eller ambitioner om at blive verdens bedste træningsmakker og måske deltage i en lokal konkurrence. Det ene mål er ikke mere værd for mig end det andet. Det allervigtigste for mig, er at hvalpekøber og hvalpen matcher hinanden og at hvalpekøber elsker sin hund.

Er du interesseret i en hvalp? Så er du altid velkommen til at kontakte mig. Inden du gør det, kan det være en fordel at gøre dig tanker omkring hvad du vil bruge din border collie til og hvilket liv du forestiller dig at I skal have sammen. Jeg sælger både til erfarne hundeførere og mindre erfarne hundeførere, men jeg sælger ikke hvalpe til mennesker, der ikke ønsker at arbejde med deres hunde.